Menu weselne

Menu I             Menu II

 

 

 

 

Propozycja menu weselnego

 

Dania gorące:

 

 

I.    Złocisty rosół z makaronem domowym

 

II.   Pierś z kurczęcia z suszonymi pomidorami i mozzarellą na sosie rokpol

      Kotlet Skarpa

      Uda kurczęcia w cieście piwnym      

      ziemniaki gotowane z koperkiem,

      ziemniaki zapiekane

      frytki

      bukiet surówek  - 3 rodzaje

 

 

III.   Barszczyk czerwony z pasztecikami               

 

IV.   Karkówka w sosie myśliwskim

        kluska po śląsku

        kapusta czerwona, duszona w winie

 

V.    Danie serwowane przez Szefa Kuchni:

        Płonące indyki, kaszotto z warzywami i sosem śliwkowym

 

VI.    Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

 

 

Desery do wyboru:

 

 

  • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną 

  • Szarlotka na ciepło  z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

  • Lody waniliowe z gorącym musem owocowym

 

 

Na słodko:

 

 

  • Wybór 5 rodzajów ciast

  • Wybór owoców sezonowych i egzotycznych

  • Tort weselny z bitej śmietany

 

 

Przekąski:

 

 

  • Rolada z boczku pieczona w ziołach

  • Schab pieczony, nadziewany morelami

  • Terrina wieprzowa z daktylami

  • Kaczka po tyrolsku

  • Galantyna z drobiu na ostro

  • Rolada szpinakowa z łososiem

  • Śledź po polsku w oleju z cebulką

  • Śledź po cygańsku

  • Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami, mozzarellą i szynką parmeńską

  • Sałatka  hawajska z wędzonego kurczaka w babeczkach

  • Sałatka brokułowa z serem feta i migdałami

  • Marynaty

  • Świeże warzywa

  • Pieczywo, masło

 

  

Do picia:

 

 

  • Kawa oraz herbata           bez ograniczeń

  • Napoje zimne:

     soki owocowe,

     wody mineralne,

     napoje gazowane             bez ograniczeń

 

 

Gwarancja ceny – cena ustalona w dniu zamówienia jest końcową ceną realizacji przyjęcia.

 

W cenie: pokój dla Młodej Pary, parking, pokrowce na krzesła, obsługa.

 


 

 DO GÓRY

 

II Propozycja menu weselnego

 

 

 

I.    Złocisty rosół z makaronem domowym

 

II.  Pierś a'la caprese z mozzarellą, pomidorami i bazylią

      Cordon bleu ze schabu

      Uda kurczęcia w sosie kurkowym       

      ziemniaki gotowane z koperkiem,

      ziemniaki zapiekane

      frytki

      bukiet surówek  - 3 rodzaje

 

III. Barszczyk czerwony

       z pasztecikami               

 

IV.   Karkówka w sosie rozmarynowo-pieprzowym

      kluska po śląsku

       kapusta czerwona, duszona w winie

 

 

V.    Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

 

 

Desery do wyboru:

 

        

  • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną         

  • Szarlotka na ciepło  z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

  • Lody waniliowe z gorącym musem owocowym

 

 

Na słodko:

 

  • Wybór 5 rodzajów ciast

  • Wybór owoców sezonowych i egzotycznych

 

 

Przekąski:

 

 

  • Rolada z boczku pieczona w ziołach

  • Schab pieczony, nadziewany morelami

  • Terrina wieprzowa z daktylami

  • Wybór wędlin szlachetnych

  • Kaczka po tyrolsku

  • Galantyna z drobiu na ostro

  • Tymbaliki drobiowe z warzywami

  • Śledź po polsku w oleju z cebulką

  • Śledź po cygańsku

  • Sałatka z wędzonego kurczaka w babeczkach

  • Sałatka brokułowa z serem feta i migdałami

  • Marynaty

  • Świeże warzywa

  • Pieczywo, masło

  

 

Do picia:

 

 

  • Kawa oraz herbata           bez ograniczeń

  • Napoje zimne:

     soki owocowe,

     wody mineralne,

     napoje gazowane             bez ograniczeń

 

                                                                      

 

Gwarancja ceny – cena ustalona w dniu zamówienia jest końcową ceną realizacji przyjęcia.

 

W cenie: pokój dla Młodej Pary, parking, pokrowce na krzesła, obsługa.

 

 

 

  1. DO GÓRY

  

 

 

Wesela !!

 

Ślub

w

plenerze-

-altanie

 


 


Hotel Skarpa 2018©

Projekt i wykonanie GekoNET