Wesela

Posiadamy dwie sale, dzięki czemu jesteśmy w stanie przygotować przyjęcie weselne zarówno kameralne od 30 osób jak i większe do 300 osób.

Dajemy Państwu możliwość dekoracji sali światłem, napisem LOVE oraz ścianką Chanel.

Nasi Szefowie kuchni spełnią najwyższe wymagania i dostosują menu do Państwa potrzeb.

Poniżej przedstawiamy 2 przykładowe menu – różne ze względu na ilość ciepłych posiłków, jak i czas trwania przyjęcia.

Zapraszamy!

Menu I

Dania gorące:

  1. Złocisty rosół z makaronem domowym
    Pierś a\'la caprese z mozzarellą, pomidorami i bazylią
    Cordon bleu ze schabu
    Uda kurczęcia w sosie kurkowym
    ziemniaki gotowane z koperkiem,
    ziemniaki zapiekane
    frytki
    bukiet surówek - 3 rodzaje
  2. Barszczyk czerwony z pasztecikami
  3. Karkówka w sosie rozmarynowo-pieprzowym
    kluska po śląsku
    kapusta czerwona, duszona w winie
  4. Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

Desery do wyboru:
  • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Lody waniliowe z gorącym musem owocowym

Na słodko:
  • Wybór 5 rodzajów ciast
  • Wybór owoców sezonowych i egzotycznych

Przekąski:
  • Rolada z boczku pieczona w ziołach
  • Schab pieczony, nadziewany morelami
  • Terrina wieprzowa z daktylami
  • Wybór wędlin szlachetnych
  • Kaczka po tyrolsku
  • Galantyna z drobiu na ostro
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami
  • Śledź po polsku w oleju z cebulką
  • Śledź po cygańsku
  • Salatka z wędzonego kurczaka w babeczkach
  • Sałatka brokułowa z serem feta i migdałami
  • Marynat
  • Świeże warzywa
  • Pieczywo, masło

Do picia:
  • Kawa oraz herbata - bez ograniczeń
  • Napoje zimne - bez ograniczeń:
    • soki owocowe, wody mineralne
    • oraz napoje gazowane

Menu II

Dania gorące:

  1. Złocisty rosół z makaronem domowym
  2. Pierś z kurczęcia z suszonymi pomidorami i mozzarellą na sosie rokpol
    Kotlet Skarpa
    Uda kurczęcia w cieście piwnym
    ziemniaki gotowane z koperkiem,
    ziemniaki zapiekane
    frytki
    bukiet surówek - 3 rodzaje
  3. Barszczyk czerwony z pasztecikami
  4. Karkówka w sosie myśliwskim
    kluska po śląsku
    kapusta czerwona, duszona w winie
  5. Danie serwowane przez Szefa Kuchni:
    Płonące indyki, kaszotto z warzywami i sosem śliwkowym
  6. Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

Desery do wyboru:
  • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Lody waniliowe z gorącym musem owocowym

Na słodko:
  • Wybór 5 rodzajów ciast
  • Wybór owoców sezonowych i egzotycznych
  • Tort z bitej śmietany

Przekąski:
  • Rolada z boczku pieczona w ziołach
  • Schab pieczony, nadziewany morelami
  • Terrina wieprzowa z daktylami
  • Kaczka po tyrolsku
  • Galantyna z drobiu na ostro
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Śledź po polsku w oleju z cebulką
  • Śledź po cygańsku
  • Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami, mozzarellą i szynką parmeńską
  • Sałatka hawajska z wędzonego kurczaka w babeczkach
  • Sałatka brokułowa z serem feta i migdałami
  • Marynaty
  • Świeże warzywa
  • Pieczywo, masło

Do picia:
  • Kawa oraz herbata - bez ograniczeń
  • Napoje zimne - bez ograniczeń:
    • soki owocowe, wody mineralne
    • oraz napoje gazowane